Miután 2020-ban a régióban visszaesett a vállalkozások fizetésképtelensége, 2021-ben nőtt az eljárások száma, majdnem visszatérve a járvány előtti szintre.

Hét országban (Bulgária, Csehország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Lengyelország, Románia és Szlovákia) több fizetésképtelenséget regisztráltak, mint az előző évben, öt országban pedig csökkenést (Horvátország, Észtország, Lettország, Szerbia és Szlovénia).

A pandémia alatti támogatási intézkedések fokozatos megszüntetése és az orosz-ukrán háború következményei miatt a következő negyedévekben a közép- és kelet-európai vállalati fizetésképtelenségek várhatóan növekedni fognak.

Tudjon meg többet a Coface ingyenesen letölthető CEE Insolvencies kiadványából! Csak töltse ki az adatlapot a jobb oldalon és kattintson a Küldés gombra!

Szeretne többet megtudni a Coface-ról és arról, hogyan tudunk segíteni Önnek a közép-kelet-európai üzleti tevékenységében?
Látogasson el weboldalunkra
Hozzájárulok, hogy a Coface az adatvédelmi szabályzatban foglaltak szerint tárolja, feldolgozza és kezelje személyes adataimat. Ez a nyilatkozat bármikor visszavonható.